DESIGNFILOSOFIEN BAG

COFUR DENMARK

COFUR Denmark er grundlagt i år 2013 af det rejselystne par: Gitte og Kim Henriksen, som gennem flere rejser og ét længere ophold i udlandet, forelskede sig i de gamle silkesarier fra Indien. En sari er et 6 meter langt stykke stof, som draperes omkring kroppen og fastgøres med en sikkerhedsmål. Sarier er de indiske kvinders måde at udtrykke sig på og forbindes, udover med kvindeligheden, også med ynde, skønhed og elegance. 

Foruden deres store forkærlighed til de indiske stoffer, så kommer vi ikke udenom, at modeindustrien er én af de største syndere set ud fra et miljømæssigt perspektiv. Og derfor har vi, hos COFUR Denmark, gjort op med giftlige kemikalier, tekstilfarvninger og andre foruroligende processer, som er forbundet med “fast fashion” tendenser. For hvad er mere bæredygtigt, end at opkøbe eksisterende silk, som allerede er i kredsløbet, få det tjekket, vasket og syet om til andre styles? Vi kan næppe komme på andet…

… Men blot fordi sarien allerede er i kredsløbet, skal det også leve op til vores høje standarder hvad angår kvalitet, farver og print. Derfor sker udvælgelsen af de rigtige sarier via en digital forbindelse mellem Danmark og Indien, når vi ikke fysisk kan besøge vores indiske kollegaer. Udvælgelsen er en vigtig proces, hvorved sarierne sirligt håndplukkes, således vi altid kan garantere dig den helt korrekte kombination af farver og print. Efterfølgende vaskes sarierne og kommer i hænderne på veluddannet syersker, som givet nyt liv til de gamle sarier. På den måde har du muligheden for at videreføre en livslang historie – fra kvinde til kvinde med kærlighed!

  • BÆREDYGTIGE PIONEERE
  • BEVIDSTE MATERIALEVALG
  • ZERO WASTE
  • SOCIAL BÆREDYGTIGHED
  • DESIGNET TIL MANGFOLDIGHED

 

Vores identitet er bygget op omkring bæredygtige, kvalitetsbevidste valg - og fravalg. Og vi indtænker bæredygtighed i alle vores processer i organisationen. Dette gælder alt fra producenter vi samarbejder med, materialer vi udforsker og produktionsmetoder vi anvender. For vi underkender ikke vigtigheden af, at beskytte vores jordklode og skabe et bedre i morgen. Derfor er vores kollektioner skabt ud fra en "slow-fashion" tilgang til mode, hvor ingen kompromiser er foretaget i henhold til kvalitet og ressourcer. Vi tror på, at tidløst design og kvalitetsbevidste materialevælg bør, i samhørighed, være omdrejningspunktet i enhver skabelse, da anvendelsesmulighederne forøges og derved forlænger levetiden af det enkelte produkt. Så når du investerer i et produkt fra COFUR Denmark, er du ikke blot med til at forlænge en livslang historie, men du får samtidig et produkt, som er skabt med kærlighed, bæredygtighed og et passioneret hjerte, som banker for vores fælles jordklode.

 

Alle vores styles fremstilles udelukkende af naturlige, bæredygtige materialer af hensyn til miljøet. Eksempelvis er størstedelen af vores kollektion fremstillet af vintage silkesarier fra Indien, som opkøbes, vaskes og omsyes til styles til den moderne kvinde. Og som noget nyt har vi implementeret uld i vores kollektion. Vi opkøber nemlig uldsjaler fra den nordlige del af Indien, hvor temperaturen er betydeligt lavere end den resterende del af landet, som bliver upcycled til elegante, unika-uldjakker.  Foruden fokus på bæredygtige materialevalg, gør vi en dyd ud af at anvende miljøbevidste leverandører og produkter, således vi kan fastholde vores ansvarlighed i den fulde produktionskæde. For som bæredygtigt brand forpligter vi os ansvarlighed, omsorgsfuldhed og miljømæssigt bevidsthed!Vi anvender kun miljøbevidste leverandører og producenter, da vi  fastholder vores ansvarlighed i den fulde produktionskæde. For som bæredygtigt brand forpligter vi os ansvarlighed, omsorgsfuldhed og miljømæssigt bevidsthed!

 

Størstedelen af vores kollektion er fremstillet af silkesarier fra Indien, som i gennemsnit måler 5-6 meter, som typisk kan anvendes til én kjole eller én kimono. Det betyder samtidigt, at store dele af sarien efterlades ubrugte, hvilket har skabt grobund for udarbejdelsen af flere styles. Foruden vores højtelskede mixprint styles, har vi ligeledes skabt en større accessory kollektion, som indeholder alt fra tørklæder, kosmetikpunge og indkøbsnet til armbånd, hårbånd og scrunchies. Vores zero waste filosofi giver ligeledes en ekstra chance til sarier, som muligvis har pådraget sig skader såsom huller og/eller pletter i deres tidligere liv. Det er dog ikke kun vores materialer, som er genanvendelige. Al vores emballering, herunder forsendelseskasser, poser og indpakning, er lavet af FSC-certificeret materialer. Dette gør sig ligeledes gældende for varer modtaget fra vores producenter, hvor alt indpakkes i genanvendeligt plastikemballering.

 

Vi er i den overbevisning, at optimale leve - og arbejdsforhold ikke kun hører Europa til, men ligeledes vores trofaste producenter i Indien. Derfor anvender vi hovedsageligt GOTS-certificeret producenter, således vi sikrer forsvarlige lønninger og sikre arbejdsforhold, hvor diskrimination og børnearbejde ikke tolereres! I Indien kan det være svært, for hovedsageligt kvinder med fysiske handicap, at få arbejde. Derfor har vi, i samarbejde med vores producenter, skabt utallige arbejdspladser, til kvinder med en baggrund som syersker, der normalvis ville have svært ved at få job.

 

Vi ynder at omfavne kvinders mangfoldighed i måden hvorpå vi designer nye styles, som ubevidst fremmer kvinders udseende og selvtillid ved tidsløse designs. Og siden alle kvinder er enestående og den individuelle kvindekrop er unik, så fortjenes kun det bedste! Og hvad er bedre end at smyg kroppen i den bedste silkekvalitet, som kun du ejer? For eftersom alle styles er lavet af vintage crepe-silke sarier fra Indien, så vil hvert enkelt style uundgåeligt være en unika-vare. Ydermere er mangfoldighed én af vores hjertesager, hvilket betyder alle vi omfavner alle kropstyper, hvorfor flere af vores styles enten er one-sized eller fås i XS-XXL.